Διάλογος για την Κοινωνία

Απρίλιος 1, 2009

Η ΑΚΡΑΙΑ ΤΑΞΙΚΗ & ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ Ν.Δ.

Η ΑΚΡΑΙΑ ΤΑΞΙΚΗ & ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ Ν.Δ.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

 

       Η κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει κατηγορηθεί από πολλούς ως δεξιά ταξική κυβέρνηση. Η συμπεριφορά της στην παρούσα φάση έρχεται, όχι μόνο να επιβεβαιώσει την πιο πάνω κατηγορία, αλλά να αποδείξει ότι πρόκειται για μια βαθύτατα ταξική και άκρατα συντηρητική κυβέρνηση.

        Οι επιλογές της Ν.Δ. στην οικονομική κρίση που διανύουμε καταδεικνύουν την πολιτική και ψυχική της ταύτιση με τις ολιγαρχίες και τα μεγάλα συμφέροντα.

 

        Σκληρή ταξικότητα και άγρια συντήρηση αποδεικνύουν οι κινήσεις της σε κάθε επίπεδο :

–        Πρώτα, να διασφαλισθούν οι τραπεζίτες με τεράστια χρηματικά ποσά με χρέωση του δημόσιου ταμείου , να καλυφθούν από κάθε άποψη τυχόν παραβάσεις τους.

–       Μετά, να διασφαλισθούν οι μεγαλοβιομήχανοι και τα συμφέροντά τους.

–       Κατόπιν, οι μεγαλέμποροι και οι μεγάλοι μεταπράτες ξένων συμφερόντων.

        Μετά, να επιβληθεί κρατική τρομοκρατία με σειρά νομοθετημάτων, που προβλέπουν στέρηση και άμβλυνση στοιχειωδών και θεμελιωδών δικαιωμάτων.

 

         Με τι συντηρούνται οι ανωτέρω και αυξάνουν τα κεκτημένα τους ;  

         Με την εκμετάλλευση των αναγκών της πλειοψηφίας, με περισσότερες θυσίες και επιβάρυνση των πολλών, των αδύναμων, των εξαρτώμενων, με εξαφάνιση και συρρίκνωση βασικών και αυτονόητων ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τους πολλούς. Από αυτές τις πολιτικές άγονται τα οφέλη και η συντήρηση των ισχυρών πελατών και αφεντικών της Ν.Δ. .

 

         Η εντολή του οικονομικού ολιγαρχικού κατεστημένου προς τους πολιτικούς υπάλληλους και εκφραστές τους είναι σαφής: «πράττετε μόνο ό,τι εξυπηρετεί τα συμφέροντα μας (σ.σ. των ολιγαρχιών), όχι μόνο θα μας συντηρήσετε χρεώνοντας τον λογαριασμό στην κοινωνία, αλλά και θα επαυξήσετε την ισχύ και την εξουσία μας, τις διαφορές και τα χάσματα, θα θέσετε τους Ελληνες σε ακόμα μεγαλύτερες στερήσεις, ώστε να καταστούν τέλεια υποχείριά μας.»

        Αυτή είναι η «λογική» και φιλοσοφία της Ν.Δ. και της ολιγαρχίας που την ελέγχει, αυτές είναι οι τακτικές της πυραμίδας του καπιταλισμού και της συντήρησής του, όπως εκφράζεται από την ελληνική κυβέρνηση και το διεθνές διευθυντήριο: «να κάνουμε την κρίση ευκαιρία, για περισσότερα κέρδη εις βάρος των πολλών και κυρίως για περισσότερη εξουσία.»

      Συντήρηση και επαύξηση ισχύος των λίγων απέναντι στους πολλούς.

      Αθώοι χωρίς δίκη οι υπεύθυνοι και καταδίκη χωρίς δίκη των ανεύθυνων.

 

     Πρέπει όλοι να καταλάβουμε τους σκοπούς της κυβέρνησης της Ν.Δ. και τα συμφέροντα που συντηρεί και εξυπηρετεί.

 

      Μιλάμε για τεράστια προσπάθεια συντήρησης (και επαύξησης) της ισχύος του κατεστημένου της  ολιγαρχίας, όμοια σε ένταση με παθιασμένη ερωτική σχέση. Επειδή όμως μεταξύ πολιτικής και κεφαλαίου οι ερωτικές σχέσεις έχουν άλλο περιεχόμενο, είναι σαφές ότι οι εραστές αυτοί αλληλοστηρίζονται και αλληλοεκφράζονται. Μην ψάχνετε για τον παθητικό εραστή … . Ξέρουμε τον ενεργητικό … είναι αυτός ή καλύτερα αυτοί που έχουν …. ολόκληρη την κοινωνία, άσχετα εάν πρόκειται για κανονικό βάναυσο ομαδικό κοινωνικό βιασμό.

      Στο χέρι μας είναι, στο χέρι των πολλών, να αρνηθούμε τον μαζικό κοινωνικό βιασμό και να τσακίσουμε τους βιαστές και τον συρφετό που τους συνεπικουρεί κρατώντας τα ηνία και τους μηχανισμούς της εξουσίας στην υπηρεσία τους.

 

                                                    Ολοι αύριο στους δρόμους !!!.

Δεν θα το κάνουμε για καμία συνδικαλιστική ηγεσία, θα το κάνουμε για εμάς τους ίδιους, για να εκφράσουμε την αηδία μας απέναντι στην βαρβαρότητα των άπληστων χρυσοθήρων.  

Advertisements

3 Σχόλια »

 1. . Ένα θέμα που δεν έχει τονιστεί αρκετά είναι το ότι πέρα από το οτι αυτοί που λόγω τής απληστίας τους και τής υπερεκμετάλλευσης τών δυνατοτήτων πλουτισμού τού καπιταληστρικού συστήματος οδήγησαν σ’ αυτήν την κρίση, αυτοί θα είναι πάλι και οι ωφελημένοι από τις επιπτώσεις της. Αντί να τιμωρηθούν για την κρίση, θα αυξήσουν την περιουσία τους που ήδη είναι προϊόν κλοπής ( εκμετάλλευση εργασίας, πλουτοπαραγωγικών πηγών, φωτογραφικών νομοθετημάτων, συναλλαγής με εξουσία κλπ ).

  . Είναι αυτοί που θα σπεύσουν να «βοηθήσουν» τούς μικροεπιχειρηματίες να …ξεφορτωθούν τις υπό χρεωκοπία επιχειρήσεις τους. Χρεωκοπία που οφείλεται στην Κρίση, Δηλαδή τελικά στο Καπιταλιστικό Σύστημα και όχι σε κακοδιαχείριση ή κακές επιλογές τών ιδιοκτητών τους. Είναι αυτοί που προκειμένου να «διατηρήσουν κάποιες θέσεις εργασίας», θα …απολύσουν χιλιάδες υπαλλήλους και θα μειώσουν τις αποδοχές χιλιάδων άλλων !

  . Έ λοιπόν, να μην » διατηρήσουν θέσεις εργασίας » ! Να κλείσουν τα μαγαζιά τους και να φύγουν ! Άν δεν μπορούν να τα διατηρήσουν, να τα αναλάβουν οι εργαζόμενοι, εάν και εφ’ όσον μπορούν να τα διαχειριστούν !

  . Κι αυτό δεν είναι Ουτοπία ! Έγινε παλαιότερα στην Αργεντινή και είχε επιτυχία ! Βέβαια μόλις πέρασε η εκεί και τότε τεχνητή κρίση, επέστεψαν οι ιδιοκτήτες ζητώντας πίσω την περιουσία «τους», που είχαν βέβαια ήδη απεμπολήσει με το κλείσιμο τών επιχειρήσεών τους και την φυγή τους από τα εργοστάσια και μερικοί ακόμη καί από την χώρα, αλλά η διαχείριση από τούς εργαζόμενους πέτυχε, και έγραψε φωτεινή σελίδα στην ιστορία τού Εργατικού Κινήματος.

  . Δεν μπορεί αυτοί που, θησαυρίζοντας με ακόρεστη πλεονεξία, προκάλεσαν την Οικονομική Κρίση αντί να τιμωρούνται, αντίθετα, να επιβραβεύονται με ακόμη περισσότερα Δάνεια ( που βγαίνουν από την τσέπη τών θυμάτων τους ! ), ακόμη περισσότερες φοροελαφρύνσεις και ακόμη περισσότερη και Θεσμική πλέον Νομική Ασυδοσία απέναντι σε Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, υποχρεώσεις στο Περιβάλλον, κλπ. κλπ, που ονομάζονται «μέτρα για την αντιμετώπιση τής Κρίσης» ! ! ! ( Δηλαδή μας δουλεύουν κι όλας και δεν μιλάει κανείς ! ).

  . Κι αυτό δεν είναι θέμα επιλογής Οικονομικών Συστημάτων, Μαρξισμού – Καπιταλισμού.

  Είναι θέμα Στοιχειώδους Δικαιοσύνης ! ! !

  Σχόλιο από Γκιώνης — Απρίλιος 2, 2009 @ 2:45 μμ | Απάντηση

 2. . Κι αμέσως μετά το σχόλιό μου διαβάζω μιά αναλόγου προβληματισμού ανάρτηση στον Λογοπλόκο ( logoplokies.blogspot.com ), καλυτερα διατυπωμένο, και μάλλον όχι «εν θερμώ» όπως το δικό μου :

  Ο ΜΠΟΥΣΟΥΛΑΣ ΚΙ Ο ΚΑΗΜΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΛ ΜΑΡΞ…
  Ο Καρλ Μάρξ, εκεί που βρίσκεται, όσο κι αν έχει αναθεωρήσει κάποιες απόψεις του, μετά τα όσα συνέβηκαν, τόσα χρόνια μετά τις θεωρίες του, στην παγκόσμια σκηνή, εξακολουθεί, πιστεύω να διατηρεί τις βασικότερες απ΄ αυτές και κυρίως εκείνες που βοηθούν στην ανάλυση και την εκτίμηση της εξέλιξης του Καπιταλισμού.

  Εδώ και λίγους μήνες, όμως, ο θεμελιωτής του Μαρξισμού, τείνει να χάσει το …μπούσουλα, μ΄ όλα όσα γίνονται, μεσούσης της διεθνούς χρηματοοικονομικής κρίσης και της ύφεσης που προέκυψε απ΄ αυτήν.

  Με το δίκιο του, βέβαια, ο γέρο Καρλ, δεν μπορεί, με τίποτα, ν΄ ανεχτεί, φαινόμενα σαν αυτό που εμφανίζει τους πολιτικούς εκπροσώπους των κεντρικών δυνάμεων του Καπιταλισμού, τον Πρόεδρο των ΗΠΑ , τον Πρωθυπουργό της Βρετανίας, τον Πρόεδρο της Γαλλίας, την Καγκελάριο της Γερμανίας και τους άλλους, να κατηγορούν, ως παγκόσμιοι εισαγγελείς, τάχα, τις Τράπεζες και τους τραπεζίτες, πως λειτούργησαν με απληστία και ανευθυνότητα κι έστρωσαν το χαλί στην κρίση, λες και η εξουσία που εκπροσωπούν, η πολιτική εξουσία, είναι άμοιρη ευθυνών, «δεν ξέρει τίποτα για το φόνο» και δεν συμμετείχε, καν, στην διαμόρφωση και το στρώσιμο του χαλιού…

  Και, φυσικά, βγάζει σπυράκια όταν βλέπει τους «βιαστές» να επιστρέφουν στον «τόπο του εγκλήματος» και ν΄ αναλαμβάνουν την …ηγεσία της προσπάθειας για την περίθαλψη των «βιασθέντων» !…

  Ο πιο μεγάλος καημός, όμως, του Καρλ Μαρξ, είναι άλλος : η ανεμπόδιστη δράση των διαχρονικών απατεώνων – πολιτικών εκπροσώπων, του Καπιταλισμού, μιας και οι δυνάμεις που θάπρεπε, οπλισμένες με τα «όπλα του» να τους πολεμήσουν και να τους ξεσκεπάσουν στα μάτια των λαών, είναι βουτηγμένοι, μέχρι το λαιμό, στην ανυποληψία και την αναξιοπιστία !…

  Ευτυχώς, που από την απογοήτευση και τους καημούς του, ο γέρο Μαρξ, δεν κινδυνεύει να ξαναπεθάνει !…
  ΑΝΑΡΤΉΘΗΚΕ ΑΠΌ ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ ΣΤΙΣ 9:59 ΠΜ 0 ΣΧΌΛΙΑ

  Σχόλιο από Γκιώνης — Απρίλιος 2, 2009 @ 2:58 μμ | Απάντηση

 3. Αγαπητέ φίλε (σύντροφε θα έλεγα, εάν το αποδέχεσαι)
  Ολοένα και περισσότερο εδραιώνεται στο μυαλό μου η θέση ότι την προκάλεσαν την κρίση αυτή για να την εκμεταλλευτούν. Να μειώσουν ακόμα και περισσότερο τα δικαιώματα των λαών, να αυξήσουν περισσότερο την κυριότητά τους στον πλανήτη.
  Μην ξεχνάμε ότι πίσω από όλα αυτά τα μορφώματα βρίσκονται μονάρχες και μοναρχικοί.

  Σχόλιο από dimkaramitsas — Μαΐου 12, 2009 @ 10:14 πμ | Απάντηση


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: