Διάλογος για την Κοινωνία

Ιουλίου 3, 2008

Ν.Δ. & ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

 

Εγραψα τις προάλλες για την ταύτιση στις κυρίαρχες κεντρικές πολιτικές, μεταξύ «εκσυγχρονισμού»  και «μεταρρύθμισης», καθώς και για τις πολιτικές τακτικές της Ν.Δ., προκειμένου να ανέλθει στην εξουσία. Σκέπτομαι … μετά την σαφή, κατάδηλη  και κραυγαλέα αποτυχία της Ν.Δ. στα σημεία που διαχώριζε την πολιτική της (καθημερινότητα πολίτη – επίπεδο ζωής – διαφάνεια) , το μόνο που της έμεινε ήταν η τακτική της φθοράς του αντιπάλου σε θέματα ικανότητας ηγεσίας. Προσωπικά θεωρώ όλα τα στελέχη της Ν.Δ. , ανοϊκούς βλάκες, κανείς τους δεν έχει πραγματικό επίπεδο σε τίποτα, εκτός από το πατροπαράδοτο για την δεξιά άθλημα, της κατασυκοφάντησης, της μηχανορραφίας, της συνωμοσίας, της δημιουργίας παρακράτους και της προδοσίας (όλα αυτά συνθέτουν μια χαρακτηριστική εικόνα).

Αφού τα παραμύθια περί πολιτικής αλλαγής, επανίδρυσης του κράτους κλπ. σύντομα κατέρρευσαν, στοχοποιήθηκε σκόπιμα και μεθοδευμένα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο Γ. Παπανδρέου. Άλλη λύση και τακτική δεν τους έμεινε και δεν τους μένει.  Είναι φύσει αδύνατο, ό,τι κάνει ένας άνθρωπος να είναι στραβό και εσφαλμένο, έστω και με το νόμο των πιθανοτήτων θα κάνει κάτι σωστό. Όμως η σχεδιασμένη πολιτική της μηχανορραφίας του δεξιού παρακράτους και οι εκφραστές της στα Μ.Μ.Ε., παρουσιάζουν κάθε κίνηση του Γ. Παπανδρέου, ως εσφαλμένη. Πάντα βρίσκουν κάτι αρνητικό να πουν, πάντα (ακόμα και σε επιτυχείς κινήσεις ή δηλώσεις) αφήνουν κατά μέρος το κύριο, την ουσία και εφευρίσκουν κάτι αρνητικό, ειρωνικό, προσβλητικό της ικανότητάς του. Δεν υπάρχει πιο συκοφαντημένος πολιτικός στην μεταπολιτευτική πολιτική ιστορία και αυτό οφείλουμε να το παραδεχθούμε όλοι μας. Όπως οφείλουμε να αντιληφθούμε ότι η συνεχής και μακροχρόνια πλύση εγκεφάλου αυτή που έχουμε όλοι υποστεί μας έχει φέρει στο σημείο και τους ίδιους, να δεχθούμε μια σειρά από δήθεν κραυγαλέες ανικανότητες του Γ. Παπανδρέου.  

Το βρώμικα σχεδιασμένο κόλπο στρατηγικής Ν.Δ. και της δεξιάς μπορεί σε όλους να καταστεί σαφές, εάν τοποθετήσουμε τον Γ. Παπανδρέου στην κλίμακα της μετριότητας. Να δεχθούμε δηλ. ότι ο Γ. Παπανδρέου είναι ένας μέτριος άνθρωπος και πολιτικός. Ακόμα και υπό τον όρο της μετριότητας, θετικά και αρνητικά θα ήταν μοιρασμένα. Ας σκεφτούμε λοιπόν τώρα όλοι καθαρά … αυτή την εικόνα έχουν περάσει τα ΜΜΕ στον κόσμο για τον Γ. Παπανδρέου; ή μήπως εικόνα και κριτική είναι κατάδηλα και κραυγαλέα αρνητικές;

Είναι σαφές ότι η πλήρως αρνητική εικόνα του Γ. Παπανδρέου στην κοινωνία, εικόνα που δημιούργησαν και επιβάλλουν η συνωμοτική δεξιά και τα αντίστοιχα ΜΜΕ (το παρακράτος της μαφίας) δεν αντιστοιχεί σε καμμία πραγματικότητα και είναι αποτέλεσμα οργανωμένου σχεδίου.

Απόδειξη για αυτό δεν είναι μόνο το πιο πάνω «πείραμα της μετριότητας», αλλά και το γεγονός της επανεκλογής του ως προέδρου της Σοσιαλ. Διεθνούς. Εκεί δεν φτάνει η ισχύς της βρώμικης προπαγάνδας των δεξιών μαφιόζων και των σφουγγοκωλαρίων τους και εάν οι άλλοι ηγέτες διαπίστωναν ότι έχουν να κάνουν με ένα ανίκανο βλάκα (όπως στην Ελλάδα τον παρουσιάζουν τα ΜΜΕ) είναι βεβαίο ότι δεν θα τον επανεξέλεγαν.

 Αυτή την ακολουθία να την σκεφτούμε και να την βάλουμε καλά στο μυαλό μας. Η Ν.Δ., αποτυχημένη και ψευδόμενη σε όλα εξαρχής, κατέστρωσε και εφάρμοσε το μοναδικό σχέδιο που της είχε απομείνει (προστασία βεβαίως του πρωθυπουργού της) την κατασυκοφάντηση του Γ. Παπανδρέου.

Είναι βέβαιο πως το ίδιο θα έκανε με οποιονδήποτε αρχηγό του ΠΑΣΟΚ καθώς η βρώμικη συκοφαντία είναι μόνιμο στοιχείο της τακτικής της.

Θα ήθελα επίσης να σκεφτείτε ως Γ. Παπανδρέου, όταν κάθε του κίνηση προσβάλλεται από την μαφία της δεξιάς (εκτός, αλλά ακόμα και εντός ΠΑΣΟΚ). Ποια αποφασιστικότητα να επιδείξει, πόσο να τραβήξει αυτιά και λουριά, όταν η προπαγάνδα είναι έτοιμη να απαξιώσει βάναυσα κάθε του κίνηση μπροστά στην κοινή γνώμη;

Και όλα αυτά συμβαίνουν, όταν ο Καραμανλής – εάν δεν διέθετε το «αρχείο» της αποκαλούμενης «δικαιοσύνης» σε όσα έχουν μόνο προκύψει κατά την διακυβέρνησή του – θα πραγματοποιούσε τις συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου στον Κορυδαλλό.

Αυτά σύντροφοι πρέπει να κατανοηθούν και να καταδειχθούν .

Πρέπει να καταδειχθεί σε όλο τον ελληνικό λαό, ότι υφίσταται ένα μαφιόζικο κύκλωμα παραεξουσίας στην χώρα, το οποίο, για να εξυπηρετήσει την εξουσιαστική του κερδοσκοπία διεξάγει βρώμικους πολέμους, εναντίον όσων απειλούν την δυνατότητά του να ελέγχει τον λαό μας και να καρπούται από τον ιδρώτα του.

Ολοι σύντροφοι και παρά τις αντιρρήσεις μας, για πολλά πράγματα και πρόσωπα που εξακολουθούν να ταλανίζουν τις πολιτικές μας θέσεις, αξίες και ιδεολογίες, πρέπει να σταθούμε δίπλα στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και να τον θωρακίσουμε, απέναντι στις βρώμικες επιθέσεις που σχεδιασμένα δέχεται από την προπαγάνδα του δεξιού παρακράτους.

Να μην περάσει η βρωμιά τους.

Advertisements

2 Σχόλια »

  1. […] σχέδιο, συμφωνώ με τη διαπίστωση του dimkaramitsa: Είναι σαφές ότι η πλήρως αρνητική εικόνα του Γ. […]

    Πίνγκμπακ από ΝΔ και παρακράτος κατά Παπανδρέου « Στέφανος Ν. Παπανώτας — Ιουλίου 7, 2008 @ 10:42 πμ | Απάντηση

  2. Η διαπίστωσή σου για την συστηματική επικοινωνιακή απαξίωση της προσωπικότητας του Γ.Παπανδρέου είναι εν πολλοίς ορθή.
    Η πρακτική είναι εξ άλλου γνωστή και η συνταγή δοκιμασμένη. Οι παλαιότεροι ας επαναφέρουν στη μνήμη τους ανάλογες περιπτώσεις με τον ίδιο τον Α.Παπανδρέου καθώς και με την Μελίνα Μερκούρη.

    Σχόλιο από choricos — Ιουλίου 7, 2008 @ 12:40 μμ | Απάντηση


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Blog στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: