Διάλογος για την Κοινωνία

Ιουνίου 3, 2008

H ΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ Δ.Ε.Η. Α.Ε.

Στις 22 του Σεπτέμβρη το καταναλωτικό κίνημα, οι πολίτες της χώρας που τους θέλουν άβουλα θύματα εκμετάλλευσης δίνουν μια μάχη. Στις 22 του Σεπτέμβρη συζητείται η αγωγή του Ν. ΙΝ.ΚΑ., του ΙΝ.ΚΑ. Μακεδονίας, του ΙΝ.ΚΑ. Ιωαννίνων και της ΒΙΟ.ΖΩ. με την οποία ζητείται η ακύρωση των αυξήσεων στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, η ακύρωση της δυνατότητας της ΔΕΗ ΑΕ να ορίζει μονομερώς την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, ο καθορισμός ενός δίκαιου κοινωνικά τρόπου επιβολής αυξήσεων στην τιμή.

            Στις 33 σελίδες της αγωγής οι ενώσεις πολιτών – καταναλωτών αναφέρονται στην φύση και τον χαρακτήρα της Δ.Ε.Η., στην φύση και τον χαρακτήρα του ηλεκτρικού ρεύματος για τους πολίτες της χώρας αυτής. Αναφέρονται επίσης και στοιχειοθετούν απόλυτα τον προσχηματικό χαρακτήρα των ψευδολογημάτων της διοίκησης της ΔΕΗ Α.Ε., της κυβέρνησης και της ΡΑΕ, προκειμένου να επιβάλλουν τεράστιες αισχοκερδείς και καταχρηστικές αυξήσεις εις βάρος των καταναλωτών.

            Ο αγώνας είναι δύσκολος, τα στοιχεία και οι βάσεις της αγωγής πραγματικά πρωτότυπες για τα ελληνικά και ευρωπαϊκά δεδομένα. Φτιάχτηκε όμως ο νομικός μηχανισμός παρέμβασης σε κάθετι που θίγει την κοινωνία και τους πολίτες. Η αγωγή, ανεξάρτητα από αποτέλεσμα, θα αποτελέσει την δίκη της ΔΕΗ και της εκμετάλλευσης του ελληνικού λαού προς το συμφέρον ελαχίστων προνομιούχων.

            Σκέφτομαι και θα κάνω πράξη μέσα στην εβδομάδα την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων.

            Αυτό που ζητώ είναι η συμπαράστασή σας κατά την δίκη, με κάθε νόμιμο τρόπο να βρεθούμε εκεί να στηρίξουμε μια προσπάθεια κοινωνικού ελέγχου, μια προσπάθεια αυτοάμυνας της κοινωνίας απέναντι σε όσους θεωρούν την ανθρώπινη οντότητα ως εκμεταλλεύσιμο είδος.

            Η νίκη του κοινωνικού πολιτισμού δεν θα αργήσει.      

Advertisements

Σχολιάστε »

Δεν υπάρχουν σχόλια.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Blog στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: