Διάλογος για την Κοινωνία

Φεβρουαρίου 26, 2008

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΙΣΤΟΧΩΡΩΝ (BLOGS).

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΙΣΤΟΧΩΡΩΝ (BLOGS). H συνταγή της επίθεσης κατά της ελευθερίας των ιστοχώρων είναι απλή. Εμφανίζεται ή βάζουμε κάποιον να πει πως εκβιάζεται ή απειλείται μέσω κάποιου blog.

    Εν συνεχεία το ελεγχόμενο κράτος επεμβαίνει κατασταλτικά. Ασκούνται ποινικές διώξεις. Απλά, τυχόν πλημμελήματα, αναπόδεικτα σε πρώτη φάση, μετατρέπονται σε κακουργήματα για να τρομοκρατηθεί ο ανυποψίαστος πολίτης.

    Επεμβαίνει χωρίς να υπάρχει λόγος η υπηρεσία ηλεκτρονικού εγκλήματος, γίνονται έρευνες σε σπίτια που θυμίζουν γερμανοκρατία και χούντα. Ακολουθούν κατασχέσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών, για να στοχοποιηθεί η χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή και η πρόσβαση στο διαδίκτυο και δη σε blogs.

   Όλα αυτά είναι κατά την άποψή μου παράνομα, ξεχειλώνουν και αναιρούν κάθε προστασία του πολίτη έναντι της κρατικής αυθαιρεσίας. Τα ατομικά δικαιώματα παραβιάζονται βάναυσα.

  Το αδίκημα της εκβίασης δεν διαπράττεται μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή. Οποιος εκβιάζει δεν δημοσιοποιεί το περιεχόμενο της εκβίασης. Δεν εμφανίζει τίποτα δημόσια. Η δημοσιοποίηση αναιρεί τον χαρακτήρα της πράξης ως εκβίασης. Την μετατρέπει σε πιθανή συκοφαντική δυσφήμιση, η οποία είναι πλημμέλημα και διώκεται μόνο κατόπιν εγκλήσεως του παθόντος.

   Αυτό σημαίνει πως τα κακουργήματα, οι εκβιάσεις, οι έρευνες και οι κατασχέσεις είναι νομικά έωλες. Αλλωστε η εκβίαση καταλήγει κατά κανόνα στην σύλληψη του δράστη την ώρα που λαμβάνει ή κατέχει προσημειωμένα νομίσματα. Εκβίαση με δημοσιοποιημένα τα στοιχεία δεν μπορεί να εννοηθεί.     Στην συνέχεια ακολουθεί έντονη δημοσιότητα. Οι εξαρτημένοι δημοσιογράφοι των μέσων ενημέρωσης που ελέγχονται από επιχειρηματίες και κυβερνήσεις, δίνουν δημοσιότητα στο ζήτημα. Αλαλάζουν μαινόμενοι, ότι ουδείς μπορεί να τους καθυβρίζει κλπ. .

 Ο έλεγχος που τους γίνεται από τους ελεύθερους πολίτες των ιστοχώρων είναι δριμύς.

 Τα blogs και το διαδίκτυο τους υποκαθιστούν και συχνά τους αποκαθηλώνουν.

Η έκφραση εναλλακτικής ενημέρωσης και η έκφραση σοβαρών απόψεων είναι φυσικά επικίνδυνη και ενοχλητική για τις ολιγαρχίες και τα οικονομικά συμφέροντα. Είναι ενοχλητική και για τους ίδιους τους μεγαλόσχημους δημοσιογράφους. Χάνουν την ισχύ τους ως μοναδικοί διαμορφωτές άποψης, το ίδιο και αυτοί που τους ελέγχουν.

Η είδηση έχει αλλάξει πλέον τόπο δημοσίευσης, το ίδιο και η άποψη, η κριτική, η γνώμη.

 Είναι σαφές πως οι εξουσίες ενοχλούνται και θεωρούν δεδομένο και αναγκαίο να δράσουν, αξιοποιώντας ολόκληρο τον μηχανισμό καταστολής που διαθέτουν.

Αυτό και πράττουν, άκομψα και επιθετικά εναντίον απροστάτευτων μεμονωμένων πολιτών. Σύντομα θα φέρουν ρυθμίσεις που θα προσβάλλουν την ελευθερία του διαδικτύου, θα το φιμώνουν και θα το αστυνομεύουν έντονα.

Σκοπός τους είναι να στοχοποιήσουν, να αχρηστεύσουν πρακτικά και να καταρρακώσουν ηθικά τα blogs και τους bloggers. Τους ανθρώπους που βρήκαν ένα τρόπο ελεύθερης έκφρασης, οργάνωσης και επικοινωνίας.

Τα blogs πρέπει να παραμείνουν ελεύθερα και ακηδεμόνευτα. Αποτελούν ένα στοιχείο μιας δημοκρατίας που γεννιέται. Αποτελούν ένα παράθυρο στον συνάνθρωπο και στον πλανήτη όλο. Αποτελούν χώρο ελεύθερης έκφρασης, χωρίς οικονομικές εξαρτήσεις και υποχρεώσεις.

 Είναι χρέος και καθήκον μας να αντισταθούμε μαζικά στην βία της εξουσίας, στην ηλεκτρονική αστυνόμευση του «Μεγάλου Αδελφού», στην προσπάθεια ολοκληρωτικού φιμώματος της ελεύθερης έκφρασης του ανθρώπου.            

Advertisements

1 σχόλιο »

  1. does anyone knows if there is any other information about this subject in other languages?

    Σχόλιο από Yaz Okulu — Μαρτίου 27, 2008 @ 11:11 πμ | Απάντηση


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Blog στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: